Safari în Africa de Sud

Zborul în Johannesburg a apărut în orarul meu pe neașteptate și m-a făcut super fericită. Îmi doream de multă vreme să ajung acolo, în special pentru a merge în safari. Simțeam că va fi o aventură completă și chiar așa a și fost: animale sălbatice, savana întinsă, un jeep și multă multă natură.

După opt ore și puțin de zbor, am aterizat în sudul Africii.

Exotic și surprinzător. Așa am perceput eu la prima vedere Johannesburg-ul, care mi-a captat atenția și m-a făcut să-mi doresc să mă întorc și să-l descopăr și mai mult. Deși mai fusesem în Tanzania și Uganda, aici am descoperit o parte a Africii diferită de ce văzusem și mi-a trezit rapid curiozitatea.

Am ajuns la hotel și nu mi-a mai trebuit nimic. Nici somn, nici mic dejun. Știam ce aveam de făcut. Eram patru care ne doream același lucru și nu ne-a luat mult să punem la cale pe repede-înainte ziua. În jur de o oră ne-a luat să ajungem în Lion and Safari park. Rezervație enormă de circa 600 de hectare, parcul îi lasă pe cei ce îi trec pragul să fie cât de aproape posibil de animalele iconice ale Africii de sud.

Odată ajunse acolo, ghidul ne-a urcat în mașina  cu pricina și după vreo 10 minute de mers, la umbra unui copac, L-am văzut.

Privea neînfricat spre apus Regele Leu: nepăsător față de noi, mândru și liniștit, cu coama lui impresionantă și o privire ce taie mii de zări. Lângă el, dormeau liniștite niște leoaice.

Am stat minute în șir, fascinați de somnoroșii care nu ne-au dat prea mult credit sau atenție. Mai vioi au devenit când le-a venit masa de prânz. Ghidul ne-a explicat pe îndelete că leii sunt hrăniți strategic o data pe săptămână și mănâncă, de obicei, vită. Ca să-și mențină energia și silueta, ei primesc la o masă 20% din greutatea lor corporală, îndeajuns pentru următoarele șapte zile.

Am mai mers puțin și iată! Am ajuns la zebre și girafe, unde m-am bucurat să le surprind în activităţile lor obişnuite şi să nu mă simt îngrădită de o cuşcă – nici eu, nici ele.

Mi-au plăcut la nebunie zebrele și m-au dus imediat cu gândul la Madagascar (ce fac desenele astea din oameni! hehe)

Care e unul dintre cele mai drăguțe lucruri pe care îl poți face aici?

Te poti juca cu puii de leu.

Sunt atât de dulci și de jucăuși de mi-au umplut sufletul de bucurie. Ne-am jucat și ne-am pozat în fel și chip. Cei cu care am interacționat eu aveau patru luni și aveau să cunoască toți turiștii curioși până la vârsta de un an, când urmează să fie introduși în lumea “adulților”. Îmi imaginasem că vor fi mult mai micuți și mai liniștiți, însă am găsit 5 zvăpăiați mici, dornici încontinuu de joacă.

Ne-am grăbit, totuși, să ajungem să vedem și ghepardul. Ne-au spus cei de acolo că ar trebui să ajungem la el înainte sa apună soarele, ca să nu-i stricăm rutina. Am ajuns în timp pentru a petrece și cu el jumătate de oră și să-l “stresăm” puțin înainte de somnul de frumusețe. El e ceva mai mare decât puiuții de leu. Are 14 ani și e blând din cale-afară dacă te place și nu faci mișcări bruște, care-l scot din sărite,hehe.

Tu când ai făcut ultima oară ceva pentru prima oară?