O zi în deșert și mai mult decât o experiență

Cămile, off road pe dune înalte de nisip, sandboarding, ceai tradițional servit la mese scunde și perne așezate pe cel mai fin nisip văzut vreodată, soare blând și vânt atât de artistic.

Acesta e deșertul – un loc plin de mister, farmec și inspirație.

Un lucru e cert. Dacă ajungi în Doha, chit că e vorba de o escală de câteva ore, e musai să ai o experiență unică în viață.

După lungi discuții și planuri, am reușit să le trezesc prietenelor mele cât de cât curiozitatea, așa că nu mare mi-a fost mirarea când mi-au zis: “Venim în Doha!” În câteva ore aveam să ne urcăm în avion și să plecăm împreună spre Qatar – ele pasagere, eu operând zborul, haha. Sceptice la început, pentru mine o provocare.

Ultima zi am rezervat-o safari-ului în deșert, de departe cea mai tare experiență trăită în Qatar.

Și așa începe aventura prin deșert – dune bashing, în limbaj de specialitate, haha. Am fost luați direct de la hotel cu o Toyota Land Cruiser, adaptată condițiilor vitrege din deșert. După un drum de vreo oră spre sudul Qatar-ului, –voila!- intrarea în deșert. Aici, zeci de mașini se opresc într-o parcare – Deflating post of Sealine – unde se dezumflă cauciucurile și ne îndreptăm încet spre mult așteptata plimbare cu cămilele.

După plimbarea cu cămila și odată puși la punct, pornim la drum.

Cea mai mișto senzație e aceea că nu știi la ce să te aștepți. Viteza crește rapid, dunele devin tot mai înalte, și parcă plutești pe nisipul bătătorit.

După ore de adrenalină pe muchia dunelor, ultima oprire e Inland Sea Beach, la doar câțiva km de granița cu Saudi Arabia, unde practic o mică strâmtoare ne mai desparte de o altă țară. Aici e și o tabără special amenajată, unde localnici sau turiști fac grătar și se relaxează la apus.

Aici ia sfârșit o experiență unică – în fața mării, înconjurați de corturi cu covoare și perne pe jos, foc de tabără, o senzație incredibilă de liniște, relaxare și un apus mov aprins, cum rar ți-e dat să vezi.

Cea mai simplă și safe variantă e să rezervi un tur cu șoferi profesioniști. Online, poți găsi mai multe variante de tururi iar prețurile pornesc de la 800 qar/ jeep (aproximativ 200 euro). Click aici pentru a afla mai multe