Pe repede înainte în New York

New York, baby, New York!

M-am îndrăgostit de visul new yorkez încă de pe vremea serialului “Sex and the city”, la care am început să mă uit când eram mai tânără. Văzut și revăzut și în prezent și ghici ce? Încă îmi place și îl trăiesc la fel de intens și acum. Eram înnebunită de non-conformismul specific și abia așteptam să simt pulsul străzilor new yorkeze într-o bună zi.

Mi-a luat 23 de ani ca să ajung acolo pentru o săptămână în 2016, și iată-mă, din nou, după un an și jumătate, în New York.

Colorat și avangardist, New York-ul îmi dă, de fiecare dată, un vibe pe care nu îl simt niciunde altundeva, și are un loc aparte în sufletul meu. De îndată ce am aterizat, am început să număr minutele până aveam să ajung la hotel, să mă echipez pe repede-înainte și să mă văd pe străzile pline de oameni și energie. Îmi era dor să aud fundalul sonor tipic orașului: muzică live, claxoane, clădiri în construcție și forfotă. De data asta, am stat la hotelul Doubletree by Hilton Metropolitan Hotel din Manhattan, undeva la vreo 8 minute de mers pe jos de Times Square. Chiar și după 13 ore de zbor și vreo 17 petrecute în total în avion, eram mai mult decât pregătită de plimbări interminabile, cumpărături și un pahar de vin pe unul dintre zecile de rooftop-uri. Planul era să mă bucur din nou de suflul new yorkez, singură în prima zi.

Ieșind din hotel, am rămas, din nou, impresionată de oamenii de pe străzi. Deși la prima vedere nu au nimic în comun, toți par să fie conectați prin spirit și energie. De la avocatul care pedalează pe bicicletă în costum de brand, și până la vânzătorul de hot-dog din caravană, de la fashionista din Manhattan și până la casierița din Brooklyn, toți au în comun culoarea și energia pe care o poți găsi doar în New York.

Prima oprire trebuia să fie Times Square, unul dintre locurile mele preferate, pentru că sunt genul de persoană care adoră aglomerația, gălăgia și oamenii. Sutele de reclame luminoase, zecile de magazine, jocul de lumini și miile de oameni de toate felurile și de pretutindeni, este tocmai ceea ce definește Times Square: un mix de stiluri, culturi și vise din toate colțurile lumii, adunate într-un singur loc.

După multe ore petrecute pe străzile și în magazinele din Times Square, era musai să revăd Rockefeller Center, pe care îl văzusem, prima oară, în iarna lui 2016. Pe atunci mă simțeam ca în filmul “Singur acasă”. Cu bradul imens împodobit de la Rockefeller Plaza, alăturat patinoarului bine cunoscut, asistasem atunci la cea mai romantică cerere în căsătorie, hehe. Deși nu mai avea farmecul de Crăciun, este în continuare un loc în care îți poți trage sufletul după multă agitație, înconjurat de mult verde și liniște. Însetată după plimbări lungi pe soare, m-am hotărât că ar fi locul perfect și priveliștea potrivită pentru un fresh cu multă gheață.

Seara mea s-a încheiat la Skylark, un rooftop genial din buricul Manhattanului.

Îți ia vreo 10 minute până să ajungi la etajul 30 unde e situat, timp în care treci pe lângă alte restaurante și baruri aflate la etajele inferioare. Au un meniu impresionant de cocktailuri, cu toate combinațiile la care te poți gândi. Ca bonus, din colțul terasei se vede Empire State Building, în toată splendoarea lui. Lumea interesantă, muzica bună și o priveliște cum nu ți-e dat să vezi foarte des, au fost încununarea perfectă a primei zile petrecute în frumosul oraș.

Friday brunch in the city

A doua zi în New York a început pe la 7:30 dimineața, total neobișnuit pentru mine care sunt o iubitoare de somn. Eh, trebuia să mă bucur cât mai mult de timpul pe care îl mai aveam de petrecut aici, drept pentru care nici nevoie de vreun ceas deșteptător n-am mai avut. Eram super nerăbdătoare să iau micul dejun și să beau un cappuccino pe o terasă, în soarele arzător. Zis și făcut. Împreună cu o colegă de zbor foarte simpatică, am luat din nou orașul la pas. Deși n-am găsit nicio terasă deschisă pentru că eram destul de matinale pentru new yorkezii încă grăbiți spre locurile de muncă, am dat, în final, peste un pub cu un aer irlandez – O’Lunney’s.

Cu energie după cappuccino, ne-am rătăcit pe Fifth Avenue, oprindu-ne din când în când la câte o vitrină colorată, făcând poze și bucurându-ne de orele rămase în New York. Văzut și revăzut în sute de filme și seriale, în New York ai mereu un sentiment de deja-vu. La fiecare pas, recunoști o stradă, o clădire, un simbol.

Partea cea mai interesantă este că New York-ul nici măcar nu mai trebuie să te cucerească, pentru că îl iubești deja.