26h de experiențe senzoriale în Frankfurt

Pentru mine, luna iunie a început cu trei zile consecutive de standby, adica trei zile de continuă așteptare pentru un zbor surpriză… sau nu. Iubesc adrenalina și am așteptat cu sufletul la gură un zbor într-un loc în care nu mai fusesem, speram eu. În prima zi… nimic. A doua zi… nimic.

Așa că am avut ceva timp la dispoziție să îmi treacă fel și fel de gânduri prin minte. Stăteam așa și mă gândeam cât de mult contează…

Clipa pe care, uneori, o ignorăm de dragul viitorului sau a trecutului. Clipa, fix această clipă, care rămâne, care ne învață ceva. Clipa asta după care va urma alta, și altceva. Chiar și ceea ce avem în fața ochilor acum se va schimba. Lumea se schimbă cu o viteză nebună.

Ultimii ani m-au învățat să iubesc timpul petrecut cu mine și să apreciez lucrurile mărunte din jurul meu. Verdeața, cerul albastru, o adiere de vânt, locurile frumoase din toate colțurile lumii în care ajung. Planurile nu au fost niciodată punctul meu forte, dar am învățat că uneori e nevoie și de ele, mai ales atunci când nu ai mult timp la dispoziție pentru a face ceva. Cu ceva timp în urmă am hotărât să mă bucur la maximum de ceea ce viața îmi oferă, să călătoresc în cât mai multe locuri de pe planeta asta și să mă bucur la superlativ de moment. Dacă e ceva ce jobul ăsta m-a învățat, și a făcut-o foarte bine, este faptul că locurile pe care le vedem și le explorăm sunt cele mai sigure investiții. În noi.

Am adormit cu multe gânduri, locuri și idei în minte.

Dis-de-dimineață – mesaj la prima oră: Dragă crew, zbori la Frankfurt în câteva ore! Ciudat sau nu, era prima oară cand aveam să văd Germania. Și m-am bucurat tare, tare, tare!

Că tot vă spuneam despre cum este nevoie uneori și de planuri, mi-am făcut temele rapid și o listă cu lucruri pe care trebuia musai să le bifez în cele 26 de ore petrecute în Frankfurt.

După cele aproape 6 ore de zbor, odată ajunsă la hotel mi-am urmat rutina – câteva ore de somn (nu multe!), un latte rapid și gata de explorare.

Dacă ajungi în Frankfurt, chiar și pentru un weekend, sunt câteva locuri în care trebuie să mergi, pentru că sunt frumoase foc!

Piața din centrul vechi e de poveste. Spre deosebire de pozele cu zgârie-nori pe care le vezi la o rapidă căutare pe Google despre Frankfurt, aici vei vedea clădiri și biserici vechi, făcute prin secolul al XIV-lea și refăcute ulterior după cel de-al Doilea Război Mondial.

Ce vei vedea aici?

Ruinele romane din Archäologische Garten, Biserica Alte Nikolaikirche, castelul Saalhof, dar și Rententurm sau Turnul lui Wharfinger – un vechi turn fortificat ce face parte din Saalhof.

… sau un fel de Brooklin Bridge pe care îl vei traversa de data asta nu pentru a vedea Manhattan-ul, ci zgârie-norii din Frankfurt.

Sau vin de mere. Că e frig sau cald afară, gustul dulceag îți va entuziasma simțurile și te va face să te resimți atmosfera cozy de sărbători.

… sau Mecca finanțelor din Europa.

O zi reușită nu se poate încheia decât într-un loc de unde să privești cum se așterne apusul peste oraș.

Unde?

La Sky Lounge, pe acoperișul Galeriei Kaufhof.

Șapte etaje urcate pe nerăsuflate m-au adus în locul ăsta de poveste, unde preț de câteva minute m-am bucurat la maximum de clipă. De acum. De prezent.